Site icon Bizim Masa

STRANGER THINGS 4.SEZON – Dizi İncelemesi (Spoiler)

Netflix’in en sevilen işlerinden biri olan Stranger Things, dördüncü sezonuyla geri döndü. Üçüncü sezonun ardından tam üç senelik bir ara geçti ve bu sürede karakterlerimiz de büyüyüp gelişti. Bu sezon bölüm süreleri oldukça uzadı ve ortalama 1 saat 20 dakikaları buldu. Dizinin yaratıcısı olan Duffer Kardeşler, anlatılacak çok fazla hikaye olduğu için böyle bir yol seçtiklerini açıkladılar. Ayrıca bu sezon 7 ve 2 bölüm olarak ikiye bölündü. Son 2 bölüm Temmuz’da izleyiciyle buluşacak.

Uzun zamandır beklediğimiz Stranger Things nihayet geri döndü. Bunca aradan sonra Hawkins’in atmosferini hissetmek çok güzeldi. Üçüncü sezon benim en sevdiğim sezondu ve bu sezon için de beklentilerim çok yüksekti. Genel olarak bu sezondan da memnun kalsam da hala üçüncü sezonu bir tık üste koyduğumu söyleyebilirim. Neleri beğendim neleri beğenmedim biraz değinmek istiyorum.

Öncelikle bu sezonun korku ve gerilim atmosferi çok iyiydi. Vecna oldukça korkutucu bir kötü olmuş. Kurbanlarını öldürme şekilleri de bir hayli ürkütücüydü. Stranger Things’e bir çocuk dizisi gözüyle bakanlar için bu kanlı sahneler ilginç gelmiş olmalı. Ancak bu dizinin bir çocuk dizisi olmadığı aşikar. Görsel efektler ve müzikler gayet iyiydi. Karakterlerimizin gelişiminde büyük ilerlemeler olmadı ancak ters bir durum da ortaya çıkmadı. Dustin, Steve ve Robin yine komedi yükünü üstlenmişlerdi. Vecna’nın 001’e bağlanması ve onun motivasyonu harika yazılmıştı. Sezonun ilk kısmının final bölümü gerçekten çok iyiydi ve boşlukları doldurarak hikayede büyük bir ilerleme sağladı. Son iki bölümde neler yaşanacağını merakla bekliyoruz.

En zayıf bulduğum nokta, karakterlerimizin ipuçlarını çok kolay ve saçma şekilde bulmaları oldu. Örneğin Nancy, Max’in çizdiği resim kağıtlarını katlayarak Vecna’nın evini buluyordu ve bu çok abartı bir sahneydi. Sanki yazarlar iki olayı nasıl bir araya getireceklerine çok kafa yormamış ve geçiştirmiş gibiydi. Ayrıca Nancy, Jonathan ve Steve arasındaki aşk üçgeni de hiç hoşuma gitmedi çünkü Nancy, Jonathan ile hala ilişkideyken Steve ile yakınlaştırmaya çalışmalarını saçma buldum. Bölüm sürelerinin uzun olmasında ise çok fazla karakter hikayesi olması etkili olmuş. Devam etmekte olan birçok farklı olay ve gruplara bölünmüş birçok karakter var. Doğal olarak bunları işlemek de süreyi uzatıyor. Tüm bunların dışında dizinin kendini tekrar ettiği kısımlar da mevcut ancak bunlar rahatsız edici gelmedi.

Kimisi yeni sezonu çok beğenirken, kimisi dizinin artık kendini tekrar ettiğini savunuyor. Peki siz Stranger Things dördüncü sezonunu izlediniz mi? İzlediyseniz neler düşünüyorsunuz?